Πρόλογος

 Από το 2017

Έκανα μια διατριβή για την ιστορία των λαών της Μέσης Ανατολής και προσπάθησα να την χρονολογήσω στο σωστό σημείο της ιστορίας. Στη διατριβή χρησιμοποιήθηκαν παρατηρούμενες εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης.
Μια άλλη σημαντική απόκλιση από την παραδοσιακή ιστορική έρευνα είναι η εφαρμογή της βιβλικής χρονολογίας. Μπορεί να σημειωθεί ότι η αρχαιολογία υποστηρίζει τη βιβλική ιστορία σε πολλά μέρη. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη να υποθέσουμε ότι ένας άλλος τύπος Βιβλικής ιστορίας, η χρονολογία που βρίσκεται στις σελίδες της Βίβλου, θα μπορούσε να είναι αξιόπιστος στον προσδιορισμό του χρόνου των γεγονότων της ιστορίας.
Η αγγλική έκδοση αυτής της πραγματείας ονομάζεται "The Mystery of Ancient eclipses", η τελευταία της έκδοση δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου 2023. Εάν θέλετε μια έντυπη έκδοση για τον εαυτό σας, αυτή η έκδοση μπορεί να βρεθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτό το ιστολόγιο περιέχει τα κύρια σημεία αυτής της διατριβής. Επιπλέον, λιγότερο σημαντικές λεπτομέρειες έχουν αφαιρεθεί από ορισμένα κεφάλαια.

Τα σχετικά σχόλια είναι φυσικά ευπρόσδεκτα. :)

Pekka Mansikka, Φινλανδία




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκλείψεις της Ακκαδικής Αυτοκρατορίας

Ηλιακή έκλειψη τη χρονιά της ανόδου του Σιν-Εριμπάμ στην εξουσία

Δέκα μεγάλες συμπτώσεις για Ηλιακές εκλείψεις - Πόσο πιθανές είναι; ή Το μυστήριο της έκλειψης των αρχαίων